«سيد محمد رضا فاضل هاشمي» افزود: اين جزوة احياء شده که به خط و تذهيب محمدبن عثمان بن حسين وراق غزنوي است، جزء24 قرآن مجيد است و دو صفحه اوّل آن داراي لوح زرّين و لوح متشکل از دو شکل و يک مربع منقّش به گل و برگ هاي اسليمي و حاشيه زنجيره اي است.
رئيس اداره مخطو طات کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي اضافه کرد: اين جزوه قرآني به خط کوفي مشکول(شيوه ايراني ممتاز)، تاريخ کتابت قرن پنجم هجري قمري، اِعراب و اِعجام و جزم به دواير مشکي و رنگي، فواصل آيات گوي زرّين منقّش شمسه مانند، نشانه ها به خطِ کوفي در شمسه زرّين درشت در حاشية برخي صفحات مزيّن به قنديلِ زرّينِ منقّش، سوره ها داراي کتيبه زرّين منقّش پيوسته به ترنج بوته جقه اي درشت است.
فاضل هاشمي خاطر نشان کرد: سي جزء قرآن کامل از عثمان بن وراق غزنوي که دربين سالهاي462 تا464 هجري قمري به خط و تذهيبِ هنرمند ورّاق سدة پنجم کتابت شده و به لحاظ خط و تذهيب زيباي دوره سلجوقي از امتياز ويژه اي برخوردار است درگنجينه قرآن هاي آستان قدس رضوي موجود است.
به گقته وي، کتابخانه آستان قدس رضوي با بيش از هزارسال قدمت و دارا بودن بيش از 17 هزار قرآن و جزوات قرآني نفيس خطي ازغني ترين منابع خطي به حساب مي آيد.
ص/108
انتهای پیام/